Pepperoni pica yra viena iš populiariausių picų visame pasaulyje, žinoma dėl savo aštrumo ir pikantiško skonio. Štai paprastas ir skanus pepperoni picos receptas, kurį galite paruošti namuose.
Pepperoni pica
Spausdinti receptąIngriedientai
- 250 ml šilto vandens
- 7g sausų mielių (1 pakelis)
- 1 šaukštelis cukraus
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- ½ šaukštelio druskos
- 400-450g miltų
Gaminimo eiga
-
1. Žingsnis
Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, jogurtą, sėklas (jas galite rinktis kokias mėgstate). Beje, jei naudosite stambesnius avižinius dribsnius, dėkite jų šiek tiek mažiau (apie 350 g). Beriame druskos ir, jei norite, kmynų, išmaišome.
2. Žingsnis
Paruoštą tešlą galite arba perkelti į kepimo popieriumi išklotą skardą arba suformuoti iš jos kepalėlį, patepant viršų vandeniu.
3. Žingsnis
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimo režimu viršus + apačia) apie 45 minutes – kol išorė gražiai apskrunda, o į vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.
4. Žingsnis
Prieš pjaustant leiskite duonai visiškai atvėsti.