Receptas
Spausdinti receptąIngriedientai
- 500 g kvietinių miltų
- 340 ml vandens
- 9 g sausų mielių
- 9 g druskos
- žiupsnio cukraus
Gaminimo eiga
-
1. Žingsnis
Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, jogurtą, sėklas (jas galite rinktis kokias mėgstate). Beje, jei naudosite stambesnius avižinius dribsnius, dėkite jų šiek tiek mažiau (apie 350 g). Beriame druskos ir, jei norite, kmynų, išmaišome.
2. Žingsnis
Paruoštą tešlą galite arba perkelti į kepimo popieriumi išklotą skardą arba suformuoti iš jos kepalėlį, patepant viršų vandeniu.
3. Žingsnis
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimo režimu viršus + apačia) apie 45 minutes – kol išorė gražiai apskrunda, o į vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.
4. Žingsnis
Prieš pjaustant leiskite duonai visiškai atvėsti.
WOW!
Labai Faina!